25Jun

Wadden Events biedt ook overtochten Schiermonnikoog

25-06-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Rederij Lauwersoog Wadden Events biedt deze zomer elke zaterdag en zondag dagtochten aan van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Om 8.30 ‘s ochtends vaart de rederij met de onlangs aangekochte Störtebeker van Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Na een lange dag op Schiermonnikoog kunt u wederom om half 9, ‘s avonds, ternugvaren naar Lauwersoog. De overtocht duurt iets meer dan een uur, waarbij een kopje koffie, thee of een glas limonade is inbegrepen.

Störtebeker
De Störtebeker is een voormalige veerboot van de WDR die op het Duitse Wad vaart naar Wyk auf Föhr, dezelfde rederij als waar de Spathoek van EVT vandaan komt. De Störtebeker is door Rederij Lauwersoog Wadden Events aangekocht vanaf Terschelling, van Rederij Rijf, welke hiervoor ook de Stortemelk van EVT in bezit heeft gehad.
Het schip is 30 meter lang, 6,5 meter breed en steekt 70 centimeter diep. Het schip kan maximaal 150 personen vervoeren en is gebouwd in 1969.

Concurrentie?
Rederij Lauwersoog Wadden Events concurreert hiermee enigszins met Wagenborg, die onlangs de concessie voor de veerdienst tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog heeft gekregen. Wagenborg vaart om 7.30 of om 9.30 vanaf Lauwersoog en de laatste boot naar de wal gaat om 18.30, behalve op vrijdag, dan gaat er nog een boot om 20.30. De overtocht bij Wagenborg duurt 45 minuten, 20 minuten sneller dan met de Störtebeker. Volgens de initiatiefnemer van de veerdienst met de Störtebeker is er grote behoefte naar een latere boot, waardoor toeristen rustig een hapje kunnen eten op het eiland.

Rederij Lauwersoog Wadden Events levert enkele extra’s die Wagenborg niet levert, zoals een gratis kopje koffie, thee of een glas limonade. Ook is het stuurhuis van de Störtebeker de gehele overtocht vrij toegankelijk, waarbij de schipper u alles kan vertellen over de Waddenzee. Bovendien is er een fiets- of busarrangement mogelijk om het eiland te verkennen

Ook qua prijs concurreert de nieuwe veerdienst. Bij Wagenborg betaalt u €13,55 voor een retourrreis, waarbij alleen de heenreis ‘afgestempeld’ wordt en de terugreis dus vrij is. Bij de nieuwe dienst betaalt u €12,50 voor een retourreis. Het is niet bekend of een enkele reis met deze dienst mogelijk is.

De concessie, die onlangs aan Wagenborg gegund is, geeft geen toestemming meer voor concurrentie. Het kan echter zo zijn dat door de langere overtochttijd dit niet tot concurrentie voor de regelmatige veerdienst van Wagenborg gerekend wordt. Ook door de extra services kan het zijn dat deze dienst niet als veerdienst gezien wordt.

Dokkum
Ook is er op enkele dinsdagen deze zomervakantie een dagvaart vanuit Dokkum naar Lauwersoog mogelijk. Om 9.00 vertrekt het schip vanuit Dokkum en vaart via de Dokkumer Ee, het Lauwersmeer, de sluizen bij Lauwersoog en de Waddenzee naar Schiermonnikoog. Aan boord wordt nog een lunch geserveerd, waarna de toerist Schiermonnikoog kan gaan verkennen per fiets of bus. Rond 19.00 arriveert het schip weer in Dokkum.

Meer informatie over de nieuwe rederij op beleefwadenwater.nl

Bronnen: Water Events lauwersoog, RTVNoord.nl.Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “Wadden Events biedt ook overtochten Schiermonnikoog”
  1. Vriend

    De Störtebeker vaart dus dezelfde route van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en doet daar 20 minuten langer over dan Wageborg. Nu gaat dat met de Rottum of Monnik al niet heel erg hard, met de Störtebeker dus nog langzamer. Voor die € 1,05 en een drankje per retourtje denk ik niet dat mensen snel bereid zijn 20 minuten langer op de boot te zitten. Maar wellicht dat de aankomst-/vertrektijden voor sommige mensen de doorslag geeft.

    Dit botst mijn inziens niet met de concessie, omdat als de vaartijd als indicatie gebruikt wordt om te bepalen of dit een reguliere dienst is of een dienst van ‘recreatieve aard’ (hoe dat precies in het besluit staat weet ik zo even niet uit mijn hoofd). Ik vermoed dat men daarom bewust langzamer vaart en de overtocht 20 minuten langer laat duren.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen