23Mar

Forenzen Schiermonnikoog ontevreden over nieuwe boottijden

23-03-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Forenzen op Schiermonnikoog zijn niet blij met de voorgestelde nieuwe boottijden. Per 1 december wil Wagenborg de laatste boot naar het eiland om 18.30 in plaats van 17.30 laten vertrekken.

Voor de mensen die dagelijks op en neer reizen naar de wal, betekent dit dat ze een uur later op het eiland terug zijn. Volgens de forenzen zal dit gevolgen hebben voor hun sociale leven, omdat ze ‘s avonds minder tijd hebben om mee te doen aan sociale activiteiten op het eiland.

Daarnaast zijn de forenzen boos omdat Wagenborg met diverse partijen overleg heeft gehad over de nieuwe boottijden, maar niet met hen.

Bron: Omrop FryslânTags: , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

6 reacties op “Forenzen Schiermonnikoog ontevreden over nieuwe boottijden”
 1. Willem Boot

  Heenreis af Schiermonnikoog: 06.30, terugreis af Lauwersoog 17.30 en straks 18.30. Ik kan me er iets bij voorstellen dat je daar niet helemaal gelukkig mee bent. Autovervoer alleen plaatselijke inwoners en vracht, geen toeristen. Mooie gelegenheid om eens uit te rekenen of kleinere snelle passagierseenheden geen oplossing zouden kunnen zijn?

  Reply
 2. Vriend

  Dat is zeker een mooie gelegenheid Willem, want voor de huidige schepen beginnen de jaren ook te tellen.

  Reply
 3. Edgar

  misshien is het een idee voor de Eigen Veerdienst Ameland om in dit gat te springen?

  Reply
  1. Vriend

   Het gaat wat ver om bij een meningsverschil over een vertrektijd direct te spreken over een eigen veerdienst. Misschien een idee om eerst eens met elkaar aan tafel te gaan? De eilanders hebben immers goede argumenten lijkt mij. Een eigen veerdienst, en dan bedoel ik één volgens het TESO model, kun je vandaag de dag vergeten gezien het geringe inwoneraantal van beide eilanden.

   Realiseer je dat de eilanden Ameland en Schiermonnikoog veel aan W.P.D. te danken hebben. Eerst als aannemer en pachter van de Rijksveerdiensten. Vanaf 1985 zijn de bootdiensten geprivatiseerd, toen zijn ook de huidige Rottum en Monnik als respectievelijk Sier en Oerd gebouwd voor Ameland. Vooral vanaf de privatisering is er veel verbeterd. En als je de geschiedenis van de bootdiensten naar Ameland en Schiemonnikoog kent, dan weet je ook wat een armoede dat vroeger was.

   Een leuk boekje om te lezen hierover is ‘Van postschip tot veerboot’, via antiquariaten, tweedehands boekhandel of ergens op het internet wel te vinden. Hierin staat nog een leuk stukje van lang geleden waaraan ik moest denken toen ik dit artikel las:
   ……. Men verweet W.P.D. zelfs het vasthouden aan een te starre dienstregeling en schreef daarover tevens een brief aan de Minister.
   De reactie was kort. Het vervoer van post en passagiers van en naar Schiermonnikoog was nimmer zo stipt uitgevoerd als door de tegenwoordige aannemer. “Een compliment ware eerder te verwachten dan een klacht!”……. Dat was ergens in de jaren 20 van de vorige eeuw. Sommige dingen zijn van alle tijden 😉

   Reply
   1. Willem Boot

    Zoek dan ook gelijk het tweede boekje daarover van dezelfde schrijver (Durk Reitsma), “Twee Witte Banden”.

    Het is overigens de bedoeling dat er een nieuwe publicatie over de bootdiensten op A en S komt.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen