Afvaarten TESO en Wagenborg vervallen door laagwater

Vanmiddag zijn zowel bij Wagenborg passagiersdiensten als bij TESO afvaarten uitgevallen door de lage waterstand. Tussen Den Helder en Texel vervielen de afvaart van 14.30 Den Helder naar Texel en die van 15.00 van Texel naar Den Helder. Vanaf Ameland verviel de 16.30-afvaart en vanaf Holwerd de 17.30-afvaart.

De waterstand is zo laag door de harde (zuid)oostenwind. Op Ameland kwam de waterstand op ca. 2,10 meter onder NAP en in Den Helder op ca. -1,60 NAP.

De Dokter Wagemaker voer na twee├źn wel de haven van Den Helder binnen maar ging daarna zonder passagiers weer buiten de haven om te wachten op hoger water. De Dokter Wagemaker voer de 15.30-afvaart vanaf Den Helder weer.

Directeur Cees de Waal van TESO waarschuwt voor Texel voor eenzelfde situatie morgen rond 15.30. Ook voor Ameland is er morgen weer kans op uitval of vertraging door de aanhoudende oostenwind.

Update Zo. 20/2 12.30:
Rederij Doeksen heeft de afvaart van 15.00 van Harlingen naar Terschelling omgezet naar 16.00 vanwege de lage waterstand. De aankomsttijd op Terschelling zal dan 18.00 zijn. Of dit ook vertraging oplevert voor de veerdiensten daarna, is niet bekend.

Update Zo. 20/2 23.30:
Ook vandaag vervielen bij Wagenborg afvaarten. De afvaart van 16.30 uur vanaf Ameland en 17.30 uur vanaf Holwerd vervielen door het lage water.

Bronnen: Texel-Plaza.nl, Actuele Waterdata. Rederij Doeksen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *