Storing bij Texelse veerdienst door technisch mankement Schulpengat

Afgelopen donderdag, op de drukke Hemelvaartsdag, had een van de schepen van TESO een probleem. Hierdoor kon er geen halfuursdienst gevaren worden, maar enkel een uurdienst.

Er was een defect in een elektrische component van de voortstuwingsinstallatie van de Schulpengat. Marc Bakker, hoofd technische dienst van TESO, meldt tegenover Texelplaza het volgende: “Die storing trad woensdagavond tijdens de laatste afvaart op. We zijn toen gelijk aan de slag gegaan en rond middernacht hadden we het probleem gevonden. Het bleek echter niet mogelijk om het benodigde onderdeel met Hemelvaart te verkrijgen, zodat een reparatie de enige optie was. Dat kostte behoorlijk wat tijd, maar met hulp van een specialist van het NIOZ zijn we erin geslaagd om het onderdeel te repareren. Die heeft ons goed geholpen, een mooie samenwerking.”

Door de storing konden er geen extra afvaarten naar Texel plaatsvinden. Vanaf 16:00 kon de Schulpengat weer ingezet worden. De wachttijden liepen daarvoor op tot circa 3 uren, bovendien waren er lange files in Den Helder. Rond 17:00 waren de files weer verdwenen. Vanwege de drukte werd besloten de bus, de Texelhopper, niet aan boord te laten gaan van de boot.

Bron: Texelplaza.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *