[Foto’s] Opgeknapte sier terug op Ameland na refit

Sier Refit

Sier Refit 2015

De veerboot Sier is weer in dienst op de route Ameland – Holwerd na een refit bij de werf in Delfzijl.

De Sier lag sinds 18 januari bij de werf in Delfzijl. het schip is van binnen geheel gestript om een nieuw interieur te kunnen opbouwen. Voor het nieuwe interieur is het thema sport gekozen. De kleuren en versieringen in het nieuwe interieur verwijzen hiernaar. Het interieur wordt verlicht door LED-verlichting, waarbij de uiteinden van het schip een meer gedimde sfeer hebben. De buffetten zijn ook geheel vernieuwd waarbij nieuwe koffie-automaten, met cappuccino, geïnstalleerd zijn.

Op technisch gebied zijn alle schakelkasten vernieuwd en is er een nieuw airconditioning-systeem aangelegd. Hierdoor zal het schip het hele jaar door een prettig binnenklimaat hebben. Ook zijn de positie van de trappen naar de benedensalon en toiletten aangepast, waardoor de benedensalon eenvoudiger te bereiken is. De toiletten zijn geheel vernieuwd. Een trap naar het autodek is aangepast en het autodek is helemaal opnieuw gestraald en in de speciale verf gezet. Tot slot zijn de motoren gereviseerd en de schoorstenen vernieuwd.

Het schip zou eigenlijk voor Pasen opgeleverd worden, maar de werkzaamheden aan het interieur liepen iets uit, waardoor het schp uiteindelijk afgelopen woensdag klaar was. Donderdagavond werd het schip feestelijk gepresenteerd op Ameland. Wagenborg heeft €4 miljoen geïnvesteerd in deze refit van de Sier. Hiermee kan het schip weer circa twintig jaar vooruit, zeker tot het einde van de concessieperiode in 2029.

Tijdens de refit van de Sier werd de Monnik extra ingezet naar Ameland. Het zusterschip van de Monnik, de Rottum, kreeg in 2012 een soortgelijke opknapbeurt als de Sier.

Fotoalbum Refit Sier op werf Niestern Sander

Foto’s: Niestern Sander

Fotoalbum Refit Sier, presentatie op Ameland

Sier Refit
Sier Refit 2015

Bronnen: Waddenpost.nl, Niestern Sander, Leeuwarder Courant 17-4-2015, Omrop Fryslân.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *