Veerdienst Texel gestremd geweest door lichaam in het water

De veerdienst van en naar Texel heeft vanmiddag even stil gelegen, omdat er een lijk in water dreef in de veerhaven van Den Helder. De Helderse veerhaven is vanmiddag twee uren gestremd geweest.

Een ooggetuige, die het vertrek van de 11.30-boot vanaf Den Helder zag, meldt tegenover het Noord Hollands Dagblad het volgende: “De vorige boot was net weg, toen ik plotseling iets blauws naar beneden zag vallen. In eerste instantie leek het een koffer, niemand dacht aan een lichaam.” Toen het toch om een lichaam bleek te gaan, is de politie een onderzoek gestart. De veerhaven van Den Helder werd hiervoor gestremd. De boot van 12.00 vanaf Texel kwam daarom niet aan in Den Helder.

Intussen werd de recent in gebruik genomen noodaanlanding in gereedheid gebracht. Via deze noodaanlanding bij de Marinehaven kan alleen het onderste autodek gebruikt worden. Op Texel werden daarom alle auto’s beneden neergezet, waarna de Dokter Wagemaker om cirac 13.00 vanaf Texel kon vertrekken en om circa 13.30 de noodaanlanding kon gebruiken. De noodaanlanding was toevallig nog altijd in Den Helder en kon snel in gebruik genomen worden. Normaal ligt het brugdek opgeslagen in Lauwersoog en duur het enkele uren voordat de noodaanlanding operationeel is. Intussen hadden de hulpdiensten de onderzoeksplek ontruimd. De Dokter Wagemaker kon daardoor omstreeks 14.00 vanaf de noodaanlanding doorvaren naar de autobruggen in de veerhaven en daarna de dienst op Texel hervatten. De Schulpengat werd ook één retourafvaart ingezet om de, inmiddels behoorlijke, wachtrijen in de havens weg te werken.

De politie meldt dat “het bleek te gaan om het lichaam van een 48-jarige man uit Dordrecht. Hij verbleef bij zijn moeder in Den Helder. Na onderzoek is gebleken dat er van een misdrijf geen sprake is.”

Lees meer over de noodaanlanding bij Rijkswaterstaat.nl

Bronnen: Noord Hollands Dagblad (1) (2), Texelse courant, politie.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *