Rederij Doeksen niet vervolgd voor ongeval auto bij veerboot Vlieland

Doeksen niet vervolgd auto autobrug

De veerboot van Vlieland aan de veerdam van Vlieland.

Rederij Doeksen zal niet vervolgd worden voor het ongeluk van 12 september 2013. Bij het ongeluk kwam een 72-jarige Duitse vrouw om het leven. Het Openbaar Ministerie (OM) schrijft dat Rederij Doeksen haar zorgplicht niet heeft geschonden, waardoor er geen sprake is van dood door schuld.

Bij vertrek van de ochtendboot van Vlieland kwam een auto zeer snel aangereden om nog net de boot te halen. De boot was echter net los en de autobrug was omhoog, waardoor de auto van de brug sprong en tegen het schip aankwam. Hierna viel de auto in het water. De Politie heeft na het ongeval uitgebreid onderzoek gedaan naar het voorval. Hierbij zijn ook specialisten van de verkeersongevallendienst ingezet. Naast onderzoek ter plaatse, zijn er ook getuigen en verdachten gehoord. Hierbij was Rederij Doeksen verdachte.

Uit het onderzoek en de verklaringen is gebleken dat het ongeval overwegend het gevolg is geweest van het rijgedrag van het slachtoffer. Het Openbaar Ministerie schrijft: “De Duitse automobiliste heeft geprobeerd toegang tot de veerboot te krijgen, terwijl de veerboot al was losgekoppeld van de kade. De vrouw reed met hoge snelheid op de inmiddels losgekoppelde bedienbare brug af en heeft daarbij het rode stoplicht genegeerd. Haar auto kwam vervolgens te water. Hulp mocht niet meer baten. De vrouw is door verdrinking om het leven gekomen.”

Doeksen niet vervolgd auto autobrug
De veerboot van Vlieland aan de veerdam van Vlieland.

Bron: Openbaar Ministerie

P.S. Wegens vakantie kon dit artikel niet eerder gepubliceerd worden. Het Openbaar Ministerie heeft het bovenstaande op 31 juli bekend gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *