[Foto’s] Werfbeurten King en Princess Seaways in Polen

King Seaways Gdansk

King Seaways op de werf in Gdansk. Het schip kreeg een verfbeurt, nieuwe schroeven een rudder bulb en nog wat andere werkzaamheden.

In januari en februari zijn de Princess en King Seaways van rederij DFDS Seaways naar de werf geweest in Polen. Hiervan werden enkele foto’s gemaakt.

De King Seaways vertrok op 7 januari vanuit IJmuiden richting Gdansk. Op 31 januari werd het schip weer in dienst gesteld vanuit IJmuiden. De Princess Seaways vertrok op 2 februari richting Gdynia en kwam gisteren (22 februari) weer in de vaart vanuit IJmuiden.

Maar wat wordt er aan de veerboten gedaan op de werf?

De schepen kregen op de werf algemene werkzaamheden. Op de King Seaways werd bovendien de uitgebrande hut hersteld. Zowel de Princess als King kregen nieuwe schroefbladen en er werd een roer-bulb geïnstalleerd om het brandstofverbruik te verminderen. De romp werd schoongemaakt en van nieuwe coating voorzien. De anodes op de romp werden ook vervangen. De schepen zijn deels opnieuw geschilderd en nog wat kleine werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Fotoalbum King Seaways op de werf in Gdansk

Foto’s:
DFDS connects (DFDS)
Gena Anfimov (Anfimov)
PortalMorksi.pl (Portalmorski)

Fotoalbum Princess Seaways op de werf in Gdynia

Foto’s:
DFDS (DFDS)
PortalMorksi.pl (Portalmorski)

King Seaways Gdansk
King Seaways op de werf in Gdansk. Het schip kreeg een verfbeurt, nieuwe schroeven een rudder bulb en er werden nog wat andere werkzaamheden uitgevoerd.

Bronnen: DFDS Connects, Marinetraffic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *