Stena Britannica vertraagd door overboord gesprongen passagiers

Stena Britannica 26-02-2014

De route van de Stena Britannica op 26 februari 2014. Door overboord gesprongen personen was de veerboot vertraagd.

Vlak voor 10 uur Engelse tijd vanochtend zouden twee personen overboord zijn gesprongen van de Stena Britannica. De Britannica was nog maar circa 2 zeemijlen uit de kust. De Britse kustwacht werd gealarmeerd en een zoekactie werd op touw gezet. Drie helikopters en enkele reddingsboten werden ingezet. De zoekactie werd om 13.30 afgeblazen en de personen zijn niet gevonden. Zolang er geen nieuwe informatie binnenkomt over de slachtoffers, blifjt de zoekactie gestaakt.

De Stena Britannica maakte na het incident rechtsomkeert om de hulpdiensten te ondersteunen bij de zoekactie. De Britannica maakte hierbij enkele zoekslagen in de richting van de stroming. Door het tij was er op dat moment een stroming in de noordoostelijke richting, richting de Engelse kust. Aan boord waren 92 passagiers en 81 bemanningsleden. Toen er geen spoor van de slachtoffers was, vervolgde de Stena Britannica de weg naar Hoek van Holland om circa 12.30 Engelse tijd. Door de zoekslagen liep de veerboot vertraging op en kwam om 18.40 Nederlandse tijd aan in plaats van de geplande 16.45. Bij aankomst in Hoek van Holland is er politie aan boord gegaan voor onderzoek. De veerboot zal vanavond weer volgens dienstregeling naar Harwich vertrekken.

Na onderzoek van de Marechaussee in Hoek van Holland bleken er nog 11 personen zonder verblijfsvergunning aan boord te zitten, zo meldt RTV Rijnmond. Een groep van 13 personen zou aan boord zijn gestapt om te proberen Engeland binnen te komen. In Harwich werden zij echter geweigerd, waardoor ze weer terug moesten naar Nederland. Toen zouden er mogelijk twee Albanezen van boord zijn gesprongen, vlak buiten Harwich. De overige negen Albanezen en twee Vietnamezen worden verder verhoord. De Marechaussee wil onder meer weten of er sprake is van mensenhandel.

Stena Britannica 26-02-2014
De route van de Stena Britannica op 26 februari 2014. Door overboord gesprongen personen was de veerboot vertraagd.
Stena Hollandica Harwich
Vertrek van de nachtafvaart uit Harwich met het zusterschip Stena Hollandica

Bronnen: BBC News, NOS.nl, Telegraaf, RTV Rijnmond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *