[Foto’s] Laatste afvaart EVT en Spathoek?

Het zou vandaag zo maar eens de laatste afvaart geweest kunnen zijn van de Spathoek. De minister heeft EVT het medegebruik van de havens ontzegd per 1 februari en de rechter is het daarmee eens. EVT heeft daartegen een spoedappèl aangevraagd. Het is echter de vraag of dit het tij zal keren zodat EVT kan blijven varen. Het blijkt dat EVT vandaag het cateringpersoneel ontslag heeft gegeven en het schip niet direct naar de werf is gegaan. Het lijkt er ook op dat de afvaart van 31 januari niet gevaren wordt. Mocht EVT niet meer mogen varen, is het waarschijnlijk dat EVT failliet gaat. Dit heeft Erwin Rob eerder tegenover diverse media gemeld. Of EVT dan door kan gaan met de zaak bij het CBb is niet bekend. Omrop Fryslân zendt zaterdag een documentaire uit over de hele “veerbootoorlog”.

Door motorproblemen de afgelopen dagen verliepen de afvaarten niet vlekkeloos. Gisteren voer Rederij EVT met assistentie van de Hurricane één retourafvaart. De heenreis duurde 2 uren, waarna de Spathoek weer snel vertrok richting Harlingen. Vanwege wind en tij duurde deze afvaart dik twee uren. Vandaag voer de Spathoek zonder assistentie en werden nagenoeg dezelfde vaartijden als gisteren aangehouden. Wel kreeg de Spathoek in de haven assistentie.

Fotoalbum afvaart Spathoek 5 januari 2014

Foto’s Bob Heikoop

Fotoalbum aankomst Spathoek in Harlingen 5 januari 2014

Foto’s Veerbootinfo.nl – Redmer van der Meer

3 thoughts on “[Foto’s] Laatste afvaart EVT en Spathoek?

 1. Oh, ik hoop toch zo dat de Spathoek c.q. EVT mag blijven varen… Doeksen is best ok, maar ook niet meer dan dat. Varen met EVT is echt een belevenis (in de positieve zin), mede door de enthousiaste ontvangst en bediening aan boord. En dan is het ook nog eens een stuk betaalbaarder.

  Fingers crossed!

  1. Een belevenis..dat zeker! Midden in de nacht aankomen in Harlingen en vervolgens niets anders doen dan de collega veerdienst beschuldigen van tegenwerking. Ja Doeksen heeft zoveel macht dat het de getijden zelfs kan manipuleren en de smeerengeltjes van de brandstofpompen tot anarchisme jegens EVT kan aanzetten. Na alle wanprestaties , afgezet tegen de beloftes van deze organisatie …heren waar zijn al die aandelen van de eilanders?..wanneer gaat U eindelijk eens die drie afvaarten per dag doen of meer als het kan? ..Stap ik zo onderhand eens op een echt veilig schip als ik met U mee vaar of moet ook hier af en toe een oogje dichtgeknepen worden?..die sleepboot die steeds voorop vaart..is dat in het kader van de volledige beleving van de overtocht die 4 uur ipv 2.20 uur duurt? Wacht de trein in Zwolle op me als ik met U mee vaar? U vaart voor v.a 5 euro..is dat inclusief de afdracht naar enkele machthebbers op het eiland in ruil voor hun steun of kon het anders voor 3? Die reportage op Omrop Fryslan zet je wel aan het denken..en nog trapt men er soms in! Kijk eens over de hopen onenigheid heen en zie waar de zorgen liggen..juist..bij de eilanders ! Denk eens na waarvoor je kiest ook op langere termijn..politiek gezien komt dat wel goed. P.belang heeft zichzelf al het Schweigen opgelegd en maakt geen enkele kans bij diegeen die even nadenkt over zijn of haar keuze ; en terecht, voor een voorstelling als die we net hebben gehad met al die ruzies enzo in de fractie, daar kiest geen weldenkend mens meer voor. Afgeserveerd..vlotten bouwen en bussen besturen boys.
   De VVD was wat slapjes en te voorzichtig ; wil je kans maken dan moet dat anders. De PvdA deed amechtige pogingen zaken te doen maar liep vaak tegen de muur op. Geeft niet, dat soort dingen moet je leren. De standpuntjes kwamen af en toe aardig over. Dan het CDA..de mededeling dat het nog als partij bestaat dekt de lading wel zo’n beetje.
   Neem allen Uw standpunt in , maak de klant duidelijk dat continuiteit meer waard is dan een paar euro’s goedkoper bij een dumpstore die zijn deuren sluit zodra er geen rij meer voor de kassa staat.

   1. John, je krijgt van mij een 10. Een eerlijk verdiende 10 voor negativisme. En een 10 voor irrelevante argumenten, zoals de hele politiek erbij halen. Straks geef je de politiek nog de schuld van de motorpech van de Spathoek.

    Je doet nu net alsof Doeksen heilig is en de EVT een querulant die koste wat het kost geld wil verdienen over de ruggen van anderen. Sorry, maar daar kan ik alleen Doeksen van beschuldigen. EVT heeft altijd goedkoper kunnen varen dan Doeksen. En ja, er kan wel eens wat mis gaan zoals te laat aankomen en motorpech. Maar daar kan Doeksen net zo goed last van hebben. Denk maar eens terug aan de tijden van de oude Bereboot (de vorige Noord Nederland) die om de haverklap weer eens ergens vast zat.Het grote verschil is echter wel dat ik me bij EVT altijd een welkome gast heb gevoeld. Bij Doeksen is de hele benadering in mijn ogen een stuk arroganter. Onvriendelijk personeel dat nauwelijks even wil bijspringen als je graag met kinderwagen naar de bovenste salon wil omdat de benedensalon barstensvol zit.

    Maar als EVT toch mag blijven varen: ga jij maar lekker met Doeksen hoor. Dan heb ik meer plaats op de Spathoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *