9Sep

Rederij Doeksen stopt met patiëntenvervoer

9-09-2013 door Redmer van der Meer (admin)

Een lang door Doeksen uitgevoerde dienst zal verloren gaan. Het buiten de reguliere diensten om beschikbaar stellen van de snelboten om patiëntenvervoer uit te voeren, zal per 1 oktober niet meer gebeuren.

Het patiëntenvervoer door Doeksen vond voornamelijk ‘s nachts plaats, waarbij de bemanning de hele nacht klaar moest staan om zo snel mogelijk uit te varen. Doordat de inzet van de traumahelikopter van de SAR verbeterd is in de loop der jaren – de helikopter vliegt nu ook regelmatig ‘s nachts – is het voor Doeksen te duur om personeel stand-by te houden om eventueel ziekenvervoer uit te voeren. Bovendien ligt er in de haven van Terschelling een reddingboot van het type Arie Visser. Deze reddingboten zijn ook geschikt om patiënten mee te vervoeren. Op 27 augustus hebben Ambulancezorg Fryslân, de Terschellinger huisartsen, zorgverzekeraar De Friesland, de KNRM, de gemeente en Rederij Doeksen dit samen afgesproken.

Dit betekent echter niet dat er geen patiënten meer vervoerd worden door Doeksen, want wanneer een patiënt met de reguliere veer- of sneldienst naar de wal kan, dan wordt dit gedaan. Mocht acuut vervoer nodig zijn, wordt een helikopter van de SAR of van het Mobiel Medisch Team (MMT) of de reddingboot van de KNRM ingeschakeld.

Patientenvervoer Doeksen Koegelwieck

Patientenvervoer Rederij Doeksen Koegelwieck

Bron: Harlinger CourantTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen