[Foto’s] Oude Friesland (1956) op Terschelling voor boekpresentatie

Friesland 1956 en 1989 Terschelling Bob Heikoop (3)

Friesland 1956 op Terschelling voor boekpresentatie. Foto Bob Heikoop

Vanavond voer de oude veerboot Friesland naar Terschelling, omdat er morgen een boekpresentatie aan boord van dit schip plaats zal vinden. Het boek gaat over dit schip en is genaamd “ms Friesland, Koningin van de Waddenzee”. De oude Friesland is in 1956 gebouwd en daarna ingezet als veerboot tussen Harlingen en Terschelling voor Rederij Doeksen. Tegenwoordig vaart het schip onder beheer van Rederij Gebhard in dienst voor de Historische Driehoek tussen Enkhuizen en Medemblik.

In het boek is de geschiedenis van het schip en de belevenissen van haar opvarenden vastgelegd. Het boek is geschreven door Bert van Heukelom en bevat (uniek) historisch beeldmateriaal. De historie van dit schip zal bij veel mensen de herinneringen aan vroegen opbloeien, omdat veel mensen vakantie-ervaringen hebben met de overtocht op dit schip.

Paul Melles zal morgenochtend de eerste exemplaren overhandigen aan drie ex-kapiteins van dit schip: Cor Haringa, Homme Zantema en Jelle Horjus. Na deze uitreiking van de eerste exemplaren bestaat voor belangstellenden de mogelijkheid om in het bezit te omen van een door deze ex-kapiteins gesigneerd boek.

Het boek “ms Friesland, Koningin van de Waddenzee” is een gezamenlijke uitgave van Flevodruk Harlingen en Rederij Gebhard en zal onder meer verkocht gaan worden in de Parlevinker in de terminal van Rederij Doeksen in Harlingen.
ISBN 9789491276088

Friesland 1956 en 1989 Terschelling Bob Heikoop (3)
Friesland 1956 op Terschelling voor boekpresentatie. Foto Bob Heikoop

Bron: Maritiem Nieuws

Fotoalbum veerboot Friesland (1956) naar Terschelling

Foto’s van mijn hand vanaf de Koegelwieck van Vlieland naar Harlingen.

Fotoalbum veerboot Friesland (1956) naar Terschelling

Foto’s Bob Heikoop, onbekend en Sytse Schoustra. Foto’s gemaakt op de haven van Terschelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *