13Apr

VVV Terschelling: EVT verstoort economische balans

13-04-2012 door Redmer van der Meer (admin)

De Leeuwarder Courant kopte gisteren: VVV: nooit weer gratis naar Terschelling. De mening van de directeur van VVV Terschelling, Roelan Schroor, over het gratis varen van EVT zou volgens de krant zijn dat het “een hele slechte zaak voor Terschelling” is. “Hiermee bederf je de markt. Terschelling heeft kwaliteit en kwaliteit heeft een prijs.” Vandaag heeft Roelan Schroor op de website van VVV Terschelling zijn reactie verder uitgelegd, naar aanleiding van vele negatieve reacties over het artikel van de Leeuwarder Courant.

Artikel Leeuwarder Courant

In het artikel van de Leeuwarder Courant blijkt de reactie van Roelan Schroor te gaan om een mail naar EVT. Hij zegt de actie te kunnen vergelijken met het prijsdumpen van de grotere hotels. “Dat brengt niets. Ja, prijsgevoelige gasten en koopjesjagers, maar niet het type gast van wie wordt verwacht dat hij zich schuldig maakt aan een herhaalbezoek”. Vele negatieve reacties over deze mail van Roelan Schroor noopten hem tot een reactie. Zo meldde hij zelf op Twitter: “Ik heb de pek en veren al klaar zien staan! Wacht er nog even mee. Ik zal vanmiddag trachten e.e.a. ophelderen wat niet duidelijk is…”. EVT-directeur Erwin Rob meldde de krant dat het beschamend is dat de directeur van de stichting zich met een ondernemer en zijn beleid bemoeit.

Reactie VVV Terschelling

Afgelopen middag is de reactie van VVV Terschelling gepubliceerd. Roelan Schroor meldt hierin uitdrukkelijk dat de mail gericht was aan EVT en niet aan de pers, bovendien meldt hij dat elke gast welkom is op Terschelling. Hij schreef de mail uit belang van Terschelling, vanwege drie kernwaarden binnen het toerisme op Terschelling; “1 Tegengaan van versnippering, stimuleren van samenwerking en creëren van eenheid binnen het toeristisch aanbod op Terschelling. 2 Eenheid en duidelijkheid in de informatievoorziening naar de gast. 3 Rust, regelmaat en balans in vraag en aanbod” Volgens Roelan Schroor voldoet EVT niet aan deze punten. Balans en consistentie van het aanbod op Terschelling worden verstoord door de actie van EVT. Het verschil tussen de reguliere prijs en het gratis aanbieden van de dienst verstoort de herkenbaarheid en vergelijkbaarheid voor de gast. “Hoe een ondernemer nu in dat kader op een dergelijke wijze met de waarden van het eiland Terschelling omgaat, heeft mij tegelijk verrast en verbaasd.”

Concurrentie in de markt

De VVV Terschelling zegt een voorstander te zijn van concurrentie in de markt, die op het moment bijvoorbeeld speelt tussen Doeksen en EVT. De VVV staat dan ook niet negatief tegenover ludieke acties, maar vindt de actie van de EVT te ver gaan: “Deze unieke actie van de EVT is te vergelijken met een supermarkt die zijn producten een maand lang gratis aanbiedt. Dat heeft niets te maken met concurrentie in de markt, maar met het aanvallen van een gezonde balans in die markt. Het is onder meer de taak van de VVV om die balans te bewaken, met een goede marktkans van ondernemers daarin, ongeacht de aard of naam van de ondernemer.”

Conclusie

Men kan vraagtekens zetten bij het feit hoe de mail, die gericht was aan de EVT, terechtgekomen is bij de Leeuwarder Courant. Feit blijft dat de VVV een negatieve uitspraak doet over een actie van de EVT, die op zoek is naar meer marktaandeel met de onlangs in dienst gestelde Spathoek. Of er daarom sprake was van een “gezonde balans in die markt” voor deze actie is een punt van discussie.

De complete reactie van Roelan Schroor, VVV Terschelling, is hier te lezen >>

Bronnen: Leeuwarder Courant, Skylgenet.nl, VVV Terschelling, Twitter @roelanschroor.Tags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

3 reacties op “VVV Terschelling: EVT verstoort economische balans”
 1. gerben

  De Evt wil graag iedereen in de gelegenheid stellen om voor 1 euro toeristenbelasting, de potentiële gast, kennis te laten maken met de EigenVeerdienstTerschelling en haar nieuwe veerboot M.S. Spathoek.

  De gast is vervolgens prima in staat om zelf zijn keuze te maken.
  De vvv-terschelling heeft andere taken, dan zich te bemoeien met een particuliere onderneming.

  Gerben

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen