11Apr

Rederij EVT een maand lang gratis naar Terschelling

11-04-2012 door Redmer van der Meer (admin)

Van 15 april tot 15 mei kunnen passagiers gratis met de Spathoek mee. Hierdoor wil EVT meer eilanders en gasten kennis laten maken met de nieuwe veerboot Spathoek. Alleen de toeristenbelasting van 1 euro dient aan boord te worden voldaan.

Eerdere actie
Dit is niet de eerste keer dat EVT passagiers gratis laat overvaren. In april 2010 kon ook al een maand gratis overgevaren worden, uit protest tegen de venstertijden voor medegebruik van de getijdebruggen. Nu doet EVT dit om meer mensen kennis te laten maken met de nieuw opgezette veerdienst met de Spathoek. Vanaf 15 april kunnen passagiers daarom een maand lang gratis reizen met EVT, auto’s en vracht moeten wel betaald worden. Men kan online boeken om gebruik te maken van de actie.

Spathoek
De Spathoek vaart sinds 30 maart, voor zover mogelijk, 3 maal daags tussen Harlingen en Terschelling met passagiers, auto’s en vracht. De Spathoek nam de veerdienst over van de Stortemelk die voorheen één, of soms twee, keer per dag voer. De vaartijd van de Spathoek bedraagt 2 uren, maar deze wordt regelmatig overschreden; soms loopt de vaartijd op tot 2,5 uur. Voor bepaalde afvaarten had EVT inmiddels een aangepaste vaartijd van 135 minuten aangekondigd. EVT probeert zich naar eigen zeggen te onderscheiden door scherpere tarieven, gastvrijheid en service. Deze gastvrijheid en service komen vooral terug in de bediening aan tafel, met een uitgebreide kaart met eten en drinken. Zo wordt aan boord ook ontbijt, lunch, borrel en diner aan tafel geserveerd.

Open avonden
Om nog meer mensen kennis te laten maken met de Spathoek, heeft EVT twee open avonden georganiseerd. Deze vinden vanavond in Harlingen van 18.30-20.30 en morgenavond op Terschelling om 19.30 plaats.

Bemanning
Voor de bemanning aan boord van de schepen heeft EVT een contract getekend met TOS (Transport & Offshore Services). Medio maart werd het contract getekend voor het regelen van de nautische & technische officieren, alsmede de matrozen.

EVT gratis 2012

EVT: gratis van 15 april tot 15 mei 2012

Bronnen: EVT, TOS,Tags: , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen