24Apr

Aanhoudende groei passagiersaantallen Stena Line

24-04-2012 door Redmer van der Meer (admin)

Na de toename van de passagiersaantallen door de invoering van de ‘superferries’ (Stena Hollandica & Britannica), beleeft Stena Line opnieuw een opbloeiing in de passagiersaantallen tussen Hoek van Holland en Harwich. In het eerste kwartaal van 2012 maakten circa 10% meer passagiers gebruik van de veerboot van Stena Line ten opzichte van het jaar daarvoor.

Stena Line stevent hiermee af op het vijfde achtereenvolgende jaar met groei in passagiersaantallen. In de eerste drie maanden van 2012 reisden meer dan 78.000 passagiers tussen Hoek van Holland en Harwich, een groei van circa 10% ten opzichte van 2011. In maart 2012 werden bijna 30.000 passagiers en 5.700 auto’s vervoerd, een stijging van 17% ten opzicht van vorig jaar. Ook 2011 was al een jaar met een licht stijgende omzet (2%) voor Stena Line. In 2011 vervoerde Stena Line op de route Hoek van Holland – Harwich 509.000 passagiers en 105.000 personenauto’s.

Lars Olsson, Stena Line’s manager voor de Noordzee:
“We hebben te maken met moeilijke tijden en het is geruststellend dat ons klantenbestand groeit, ook al moeten we veel harder vechten om nieuwe klanten aan te trekken. Onze investering in de superferries werpt echt haar vruchten af ​​en het lijkt erop dat mensen nu beseffen dat het reizen met deze schepen een heel luxe en ontspannende ervaring is. De belasting voor vliegtickets is opnieuw gestegen en de luchthavens worden steeds voller waardoor het niet verwonderlijk is dat mensen kiezen voor het reizen met de veerboot. De passagiersaantallen zijn ook gestegen door de acties in combinatie met een treinticket (Dutchflyer in Engeland, red.), die gestaag groeien in populariteit. De moeite van Greater Anglia (Nieuwe treinvervoerder oost-Engelang, dochterbedrijf van de NS in Engeland, red.) om de kwaliteit van het treingedeelte van de dienst te verbeteren, zal ook een groot verschil maken. Ook de vraag gecreëerd door de Olympische Spelen, samen met een toename van de boekingen als gevolg van de Floriade, betekent dat we optimistisch zijn voor de rest van 2012.”

Stena Line Landtong Stena Hollandica

De superferry Stena Hollandica vertrekt vanuit Hoek van Holland

Bron: EADT24Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen