18Feb

Na ijs hindert storm nu sneldienst Doeksen

18-02-2012 door Redmer van der Meer (admin)

Rederij Doeksen maakte gisteren bekend vanaf vandaag weer geheel volgens dienstregeling te varen, zowel met de veerdienst als met de sneldienst. De afgelopen periode voeren deze in een aangepaste dienstregeling door de ijsgang en de daarbij horende ijsbetonning. Vanochtend moest Rederij Doeksen vanwege een andere omstandigheid de dienstregeling weer aanpassen. Door de storm en golven die vanavond en morgenochtend in het Stortemelk zullen zijn, kan de sneldienst niet via Vlieland varen. Deze diensten worden beide dagen vervangen door de veerdienst, op de normale tijden van de veerdienst.

De weersomstandigheden van de laatste dagen zorgen ervoor dat Doeksen de dienstregeling regelmatig aan moet passen. Eerst werd woensdag gemeld dat de veerdienst vanaf vrijdag weer een normale dienstregeling zou varen. Door de ijsgang bleek echter nog niet alle ijsbetonning vervangen door de normale, verlichte, boeien. Hierdoor moest Rederij Doeksen donderdag besluiten ook vrijdags nog een aangepaste dienstregeling te varen met 2 retourafvaarten van de veerdienst. Nadat besloten was de sneldienst weer in dienst te laten gaan op zaterdag, omdat de ijsbetonning (grotendeels) vervangen is en de ijsgang zo goed als verdwenen is, moest toch weer de dienstregeling veranderd worden. Ditkeer niet vanwege de ijsgang, want de snelboot kan ook gewoon naar Terschelling varen, maar vanwege de harde wind en daarbij horende golven in het vaargebied naar Vlieland. Er komt een zuidwestenwind te staan met een kracht 6 a 7 beaufort. Morgenochtend draait de wind zelfs meer richting het noordwesten, waardoor de voorspelde golfhoogte circa 3,5 meter is.

Koegelwieck storm snelboot vlieland

Koegelwieck storm snelboot vlielandTags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen