29Nov

Eigenaren EVT willen deel aandelen verkopen

29-11-2011 door Redmer van der Meer (admin)

De huidige drie eigenaren van de rederij Eigen Veerdienst Terschelling (EVT), Erwin Rob, Bernard Haantjes en Piet Smit, willen een deel van hun aandelen gaan verkopen, zo meldt Skylgenet

In februari van dit jaar kocht de rederij voor €2,6 miljoen euro een nieuw schip, de Spathoek, mogelijk gemaakt door 28 personen die bereid waren ieder €100.000 euro te investeren. Het schip moest in juni al gaan varen, personeel was al ingehuurd, maar dit bleek niet haalbaar. De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) zat dwars en blijft dwars zitten, aldus de EVT op Skylgenet.

“Krankzinnige eisen”, noemt Erwin Rob de eisen van de Inspectie in de Leeuwarder. “En als we een eis hebben ingewilligd en iets hebben aangepast aan boord, volgt er weer een nieuwe voorwaarde.” De rederij heeft ondertussen al zo’n €1,1 miljoen geïnvesteerd in het nieuwe schip. De EVT wilde het schip in de vaart brengen als zeeschip, wat een groot aantal strenge veiligheidseisen met zich mee brengt. Volgens Rob zijn de schepen van Wagenborg ook geregistreerd als zeeschepen, maar hebben die een speciale aantekening gekregen dat ze in beschermd gebied varen. De EVT krijgt deze niet voor de Spathoek, waardoor het schip aan veel meer veiligheidseisen moet voldoen. Registreren als binnenvaartschip was geen optie, dan had het schip nieuwe motoren moeten krijgen, vanwege recent aangescherpte eisen op dit gebied.

Woordvoerder van de IVW, Gerard Westerhof, laat aan de Leeuwarder Courant (de bron van het artikel, red.) weten een certificaat af te geven zodra de EVT het lijstje met door te voeren aanpassingen klaar heeft. “Ligt dat lijstje er, dan kan het binnen een maand of twee rond zijn”. Directeur van concurrent Rederij Doeksen, Paul Melles, reageert in dezelfde krant met “ze doen maar”. “Totdat de concessie definitief is en er geen derden mogen varen, moeten we maar even door alle juridische strijd heen zien te komen.”

In de Leeuwarder Courant geven de drie directeuren van de EVT aan de 28 aandeelhouders van de Spathoek nu ook aandeelhouders van de EVT te willen maken, als ze meer aandelen kopen. De Spathoek-aandelen van de geldschieters veranderen in aandelen EVT wanneer zij akkoord gaan met een extra in te leggen bedrag. Volgens Erwin Rob gaat het om zo’n 50 tot 150 duizend euro extra. De drie huidige directeuren zakken dan naar hetzelfde niveau.

Als reden voor deze constructie geeft Rob aan dat ze op dit moment weinig anders kunnen doen dan geld steken in de Spathoek die werkeloos aan de kant ligt en een hoop juridische rompslomp, wat veel geld kost. Ook willen de drie eigenaren niet meer alleen verantwoordelijk zijn voor de situatie. “Wij gaan zodanig in aandelen terug dat we allemaal exact hetzelfde bedrag ingelegd hebben. Wij drieën willen niet overal meer het bokje voor zijn”, aldus Rob in de Leeuwarder Courant.

Bron: Skylgenet.nlTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

2 reacties op “Eigenaren EVT willen deel aandelen verkopen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen