30Sep

Rederij Wadden Transport ook in passagiersversoer

30-09-2011 door Redmer van der Meer (admin)

De Terschellinger Rederij Wadden Transport laat haar schip, de Terschellinger Bank, aanpassen voor het vervoer van passagiers, zo laat de rederij weten.

Rederij Wadden Transport bestaat al sinds de jaren 80 en vervoert voornamelijk vracht tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland. De rederij past de Terschellinger Bank nu aan, voornamelijk om aan de vraag voor het vervoeren van besloten gezelschappen te kunnen voldoen.

Hiervoor moet aan een lijst met eisen van de scheepvaartinspectie voldaan worden. Het schip is oorspronkelijk gebouwd voor een pontdienst met passagiers in Duitsland, dus grote aanpassingen zijn niet nodig. Benedendeks worden enkele extra schotten geplaatst om aan de lekstabiliteitseisen te kunnen voldoen, er wordt een sprinklerinstallatie geïnstalleerd op het autodek en het aantal reddingsmiddelen wordt verhoogd.

Wanneer deze aanpassingen doorgevoerd en goedgekeurd zijn, moet het schip plaats bieden aan 300 passagiers en 41 auto’s. De rederij laat weten de dienstregeling in de toekomst uit te willen breiden naar zo’n vijf afvaarten per week.

Zo lang de veerbootconcessie nog niet definitief van kracht is, wordt het voor de rederij ook mogelijk om in der reguliere dienst meer passagiers te vervoeren. Wanneer de concessie definitief wordt, blijft het vervoeren van besloten groepen nog wel toegestaan. De rederij lijkt echter niet van plan een echte concurrent van beide andere rederijen, Doeksen en EVT, te worden. Vrachtvervoer blijft de belangrijkste taak.

De rederij meldt geen problemen te krijgen met het medegebruik van de getijdenbruggen. Het schip beschikt over een eigen laadklep waarmee de lading gewoon op de kade kan worden afgezet, waardoor gebruik van deze bruggen niet noodzakelijk is.

De rederij verwacht de aanpassingen aan het schip eind november klaar te hebben.

Bron: Skylgenet.nlTags: , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Één reactie op “Rederij Wadden Transport ook in passagiersversoer”
  1. Matthijs

    Goede zaak! Lekker no-nonsense overvaren, mét je eigen auto, en als het een beetje meezit goedkoper dan bij de Wannabe-monopolist! Nou EVT nog!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen