De Tiger in storm, hoge golven naar Vlieland

De Tiger van Rederij Doeksen afgelopen dinsdag in stormop weg naar Vlieland.

De zomer van 2011 was de natste zomer in honderd jaar. Dit kwam vooral door de vele storingen in de lagedrukgebieden die over midden/west-Europa hingen. Deze storingen zorgden vaak voor harde wind, waardoor we konden spreken van zomerstormen. Regelmatig tikte de windkracht de 8 Bft aan.

Voor de veerdiensten betekende dit dat de sneldiensten naar Vlieland en Schiermonnikoog zo nu en dan uit de vaart werden gehaald. De veerdiensten naar de eilanden hebben weinig last van de stormen gehad, alleen de passagiers konden genieten van een schip rollend en stampend door de golven. De internationale veerdiensten hebben er ook weinig last van gehad, omdat de stormen over het algemeen niet heel lang aanhielden, waardoor er geen grote golfhoogtes ontstonden. Wel zullen deze schepen zo nu en dan assistentie van een sleepboot gehad hebben bij aankomst en/of vertrek.

De storm van de afgelopen week ontwikkelde zich wel langer en dit betekende dat de golven zich verder konden ontwikkelen. Bij Het Kanaal bij het Verenigd Koninkrijk was de storm nog veel erger, daar blies het een aantal dagen een dikke windkracht 9. Dit betekende voor de Kanaal-ferries dat hier enkele afvaarten vervielen. Ook op de Ierse zee en in het Kattengat en Skagerrat, tussen Denemarken en Noorwegen, vervielen enkele afvaarten van de veerboten. Ook de sneldienst naar Vlieland voer woensdagochtend niet. Dinsdag en woensdagavond voer de Tiger wel naar Vlieland, wat enkele spectaculaire beelden opleverde.

De Tiger in storm, hoge golven naar Vlieland
De Tiger van Rederij Doeksen afgelopen dinsdag in storm op weg naar Vlieland.

Fotoalbum veerboten in zomerstormen 2011

3 thoughts on “[Foto’s] Zomerstormen in 2011

  1. Echt spectaculaire foto’s, denk dat er nodig zakje vol gespuugd is 🙂

    Groetsels Edgar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *