[Foto’s] Impressie drukte bij veerboten Vlieland door ITGWO

Midsland op Vlieland met drukte door Into The Great Wide Open (ITGWO)

Door het ontbreken van een loopbrug voor de Midsland op Vlieland, moesten de 950 passagiers van de Midsland via het autodek van boord.

Vanwege het festival Into The Great Wide Open op Vlieland was het een komen en gaan van veerboten op Vlieland. Voor Rederij Doeksen een hele uitdaging, want dit is voor Vlieland verreweg het drukste weekend in het jaar. Bovendien is op Terschelling nog het Rock&RollStreet-festival, waardoor daar ook extra inzet van schepen nodig is. Zelfs de Midsland kwam afgelopen weekend tweemaal naar Vlieland voor extra capaciteit, dit zijn ook de enige dagen in het jaar dat de Midsland als extra schip op Vlieland vaart.

Op normale drukke dagen vaart Rederij Doeksen 4 of 5 afvaarten op Vlieland, met dit festival zijn dat er beduidend meer. Op vrijdag 2 september waren er 9 afvaarten van Harlingen naar Vlieland en zondag 4 september 9 afvaarten naar Harlingen. Een ander leuk feit is dat op de donderdagavond voor het festival de Terschellinger Bank van Rederij Wadden Transport zelfs circa 700 fietsen vanaf Terschelling naar Vlieland bracht.

Midsland op Vlieland met drukte door Into The Great Wide Open (ITGWO)
Door het ontbreken van een loopbrug voor de Midsland op Vlieland, moesten de 950 passagiers van de Midsland via het autodek van boord.

Fotoalbum veerboten Into the Great Wide Open

2 thoughts on “[Foto’s] Impressie drukte bij veerboten Vlieland door ITGWO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *