Waddentaxi

Waddentaxi-website

De nieuwe Waddentaxi-website biedt u een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden van de Waddentaxi. Het belangrijkste element is het kunnen bekijken en boeken van afvaarten. Zowel afvaarten in de dienstregeling, als afvaarten om een geheel schip te boeken kan op deze website worden gedaan.

Ook biedt de website een hoop informatie over zaken als bagage, parkeren en kosten. De kosten zijn als volgt: een enkele reis tussen Harlingen en Vlieland of Terschelling kost 39 euro en een enkele reis tussen de eilanden kost 22 euro. Er zijn geen speciale tarieven voor kinderen, studenten, 65+, vaste reizigers of eilanders. Op Vlieland is taxivervoer naar het dorp of de verblijfplaats echter inbegrepen in de prijs.

Uw auto kunt u in Harlingen parkeren via Park + Walk, achter de dijk bij de opstapplaats in Harlingen.

Aan boord mogen drie stuks ruimbagage en handbagage meegenomen worden. Ook mag iedere passagiers gratis zijn of haar fiets (met fietskar) meenemen. Huisdieren mogen aan boord in een bench vervoerd worden.

Wanneer u het hele schip afhuurt kunt u voor aan boord een cateringarrangement boeken, zoals een mand voor een ‘picknick’ aan boord.

De opstapplaatsen van de watertaxi worden ook genoemd op de nieuwe website, in Harlingen bij de Westerzeedijk, op Terschelling aan de steiger in de kom en op Vlieland in de jachthaven bij de vaste ligplaats van de Zeehond.

De nieuwe website is te bereiken via www.waddentaxi.nl

Waddentaxi
Waddentaxi-website

2 thoughts on “Nieuwe website Waddentaxi online

  1. De berikbaarheid in Harlingen is dus helemaal op privé-autovervoer berekend: hemelsbreed ligt die precies tussen de twee stations in. Bechikbaarheid is telefonisch beperkt tot 21.00 ‘s avonds.
    Er worden ook vaste vaarten gepland, niet duidelijk is of de Waddentaxi dan kan worden opgeroepen of niet (een van beide boten aan de kant?).
    De routekaart geeft trajecten naar alle eilanden aan. Dat is dus een mooie competitie met de vier bootjes van Wagenborg. Ik zie de logica van vaste tarieven naar alle eilanden nog niet erg scherp.

  2. Willem,

    Deze dienst heeft een extra tintje in de luxekant, dit betekent dat er een privéparkeerplaats bij de aanmeerplaats in Harlingen moest komen. Deze parkeerplaats is gerealiseerd bij de Westerzeedijk. Waarschijnlijk kon dit niet bij de huidige terminal, dat is wel jammer. Ook het recent opgeknapte oude dok in Harlingen zou een mooiere plaats zijn.

    Op het moment vaart de Zeehond als enigste in de Waddentaxi-dienst. De Spike Islander wordt weer verhuurd voor offshore-werk. De Zeehond vaart grotendeels in een vaste dienstregeling, precies op de andere tijden dan de veerboten varen. In deze vaste dienstregeling is ook een vast bedrag per persoon vastgesteld. Als je het schip voor jezelf wilt hebben kun je op de andere tijden het schip voor jezelf huren tegen een tarief per schip. Dit is een redelijk heldere structuur, waardoor de drempel (kosten) lager wordt om de watertaxi te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *