EVT vaart “voordelig en betrouwbaar naar Terschelling”. Ja met de Stortemelk vaar je wel voordelig, maar hoe zit het met die betrouwbaarheid? En EVT vindt dat ze helder en open moet communiceren, dan is het toch geweldig dat je al tweemaal een veerboot aankondigt die er vervolgens niet komt!

Vorig jaar zei EVT dat ze een jonge snelboot hadden aangekocht in Noorwegen, de Fjordkongen. Deze “uiterst betrouwbare en zeer moderne snelboot uit 2005” zou in het voorjaar van 2010 de dienstregeling gaan onderhouden. Niemand heeft het schip ooit zien verschijnen in de Nederlandse wateren. Vervolgens nog steeds op de website zeggen dat de boot komt, is een duidelijk voorbeeld van EVT’s helder communiceren.

Een jaar later doet EVT rustig weer hetzelfde: “Rederij EVT wil per 1 maart 2011 veerboot ms Spathoek in de vaart brengen”. En raad eens? Op 1 maart staat dit nog steeds “helder en open” op de website van EVT, maar die veerboot vaart nog altijd gewoon zijn diensten voor de WDR in Duitsland.

En dan die betrouwbaarheid; Met één schip, uit 1964, een dienst naar Terschelling varen. Ja het schip is vast degelijk, maar geen idee hoe betrouwbaar EVT nog is als dit schip wel eens problemen krijgt. Laatst liep deze oude Stortemelk al op de dam bij Terschelling, gelukkig kwam het schip weer los en kon het de volgende dag weer een afvaart maken. Inderdaad de volgende dag pas; EVT wil toch zo graag 3 afvaarten per dag maken? Er verscheen al een mooie dienstregeling voor de nieuwe boot, maar waarom vaar je in maart dan niet alvast deze 3 diensten op een dag met de Stortemelk als die ‘nieuwe’ boot er niet komt? Maar mooi op tijd, op 28 februari, wordt de nieuwe dienstregeling bekend gemaakt met 1 afvaart per dag met de Stortemelk. Of is dit nog een voorbeeld van de betrouwbaarheid en openheid van EVT?

Misschien kost het EVT wel te veel geld om 3 keer per dag te varen en willen ze een ‘stoer’ praatje houden over 3 afvaarten per dag met een nieuwe veerboot. Want anders zal het gerecht ze wel niet geloven dat ze een serieuze rederij zijn als ze bezwaar gaan maken tegen de te verlenen concessie. Want als Rederij Doeksen onderhands het alleenrecht krijgt, mag EVT niet meer varen. En dan mis je ineens een hele grote bron van winst, of is het nou verlies bij de EVT?

De pretenties van EVT vind je op hun website, onder Dienstregeling, Nieuws en Over rederij EVT.

29 thoughts on “[Opinie] EVT en betrouwbaar?

  1. Mocht de boot van EVT worden goedgekeurd dan is de geloofwaardigheid van Doeksen helemaal naar de knoppen. Doeksen is immers de partij die op hun blog verkondigde dat de Spathoek niet goedgekeurd kon worden voor de route Harlingen – Terschelling. Doeksen moet wat minder arrogant worden en meer ballen tonen. Laat de EVT en ga de conccurentie aan of ga verder als de zeurende kleuter.

  2. Laat eerst de EVT wat maar waar maken die varen nog steeds met de oude stortemelk
    die verkondigde al ongeveer twee maanden geleden dat de spathoek zou varen
    en wat ze daarvoor al niet hebben verkondigd is dat allemaal geloofwaardig dan?
    ze komen ook alleen maar met info als ze eens weer een rechtzaak aanspannen laat ze maar meer info geven hoe ver ze zijn om te gaan varen met de spathoek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *