1Feb

Veerboot Vlieland weer op eigen plaats in Harlingen

1-02-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Vanaf 2 maart zal de veerboot van en naar Vlieland weer aanmeren op de eigen plaats in Harlingen. Ook zal de veerboot ‘s ochtend weer op de normale tijden vertrekken.

Verzakte kade en oude damwand

Eind 2009 constateerde Rijkswaterstaat dat de damwand en kade bij de aanleginrichting voor de veerboot naar Vlieland was verzakt. Hierdoor werd vorig jaar een tijdelijke oplossing in de vorm van een ‘Geniebrug’ getroffen, waardoor de veerboot tijdens het hoogseizoen gebruik kon maken van de kade. Omdat de kade ook bijna 50 jaar oud was, moest deze vervangen worden. Rijkswaterstaat begon hier op 23 augustus 2010 mee. Het plan was om de kade voor 1 oktober af te hebben. Helaas lukte dit niet door “onvoorziene omstandigheden, zoals de slechtere toestand van de oude damwand, de aanleginrichting en de weersomstandigheden”. Hierdoor moest het herstel wachten tot na het stormseizoen, omdat er dan niet aan de kade gewerkt mag worden. Nu wordt er toch in het stormseizoen verder gewerkt, zodat de veerboot vanaf 2 maart weer gebruik kan maken van de aanleginrichting.

Veerboot Vlieland

Als de veerboot vanaf 2 maart weer gebruik maakt van de kade kunnen de voetgangers helaas nog niet van en aan boord via de voetgangersbrug. De voetgangers moeten dan via het autodek van boord. Rijkswaterstaat zal vanaf 1 april (na het stormseizoen) aan deze bruggen werken, zodat deze ook weer beschikbaar worden. De veerboot van en naar Vlieland (Rederij Doeksen) zal vanaf 2 maart ook weer op de gewone tijden vertrekken; 7.00 vanaf Vlieland en 9.00 vanaf Harlingen. Afgelopen tijd waren deze afvaarten een kwartier vervroegd, om te voorkomen dat de veerboot van en naar Terschelling vertraging kreeg, omdat deze iets voor 9.00 arriveert in Harlingen.

Eigen Veerdienst Terschelling (EVT)

De Stortemelk van rederij EVT, route Harlingen – Terschelling, meerde ook altijd aan op de plaats voor de veerdienst naar Vlieland. Deze zal vanaf 2 maart waarschijnlijk ook weer gebruik maken van deze aanleginrichting.

Aanlegplaats Vlieland tot 1 maart buiten gebruik

Aanlegplaats Vlieland tot 1 maart buiten gebruik (Afbeelding: Rijkswaterstaat)

Update (3 Feb): Foto van de werkzaamheden 3 februari 2011:

Werkzaamheden Rijkswaterstaat kade Harlingen Vlieland

Werkzaamheden op 3 februari van Rijkswaterstaat aan de kade in Harlingen. Vanaf 2 maart vertrekt de veerboot naar Vlieland weer hiervandaan. Foto: Bob Heikoop

Bronnen: Rijkswaterstaat (1) (2) (3) (4) (5), Rederij DoeksenTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen