18Feb

Princess Seaways later in dienst door schoorsteenbrand

18-02-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Op de Princess Seaways, welke op dit moment voor groot onderhoud bij Odense in Denemarken op de werf ligt, is gisteren brand uitgebroken in de schoorsteen.

Na het alarmeren van de hulpdiensten kon de brand spoedig worden geblust. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Door de reparatiewerkzaamheden van de brand zal de veerboot niet aanstaande zondag weer in dienst komen, maar pas dinsdag. Alle passagiers die een van deze dagen een afvaart IJmuiden – Newcastle geboekt hadden, hebben een afvaart op zaterdag of maandag aangeboden gekregen (in plaats van zondag) en de passagiers voor maandag van Newcastle naar IJmuiden kunnen nu op zondag of maandag reizen. DFDS noemt het gelukkig dat dit in een rustige periode plaatsvindt.

In deze tweejaarlijkse dokperiode wordt de uitstraling en naam van het schip veranderd. Zo ging het als een witte Princess of Norway het dok in en zal het schip aankomende dinsdag met een donkerblauwe romp als Princess Seaways terugkeren in IJmuiden. Meer over de nieuwe naam en uitstraling van de schepen vindt u in het nieuwsbericht: “DFDS hernoemt en verandert uitstraling schepen”

Bron: IJmuider Courant, JV.dkTags: ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen