21Feb

Indienststelling Princess Seaways DFDS opnieuw uitgesteld

21-02-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Door problemen met de schoorsteen is de eerste afvaart na de werfbeurt van de Princess Seaways opnieuw uitgesteld. De afvaart van morgen, dinsdag 22 februari van IJmuiden naar Newcastle, vervalt. De eerstvolgende afvaart van de Princess Seaways vanuit IJmuiden wordt nu donderdag 24 februari, van IJmuiden naar Newcastle. Of het schip woensdag vanuit Newcastle kan vertrekken is nog niet bekend.

Het schip kampte voor de werfbeurt al met veel vertraging, meer dan de King Seaways. Tijdens de werfbeurt heeft de Princess of Norway de naam Princess Seaways gekregen. Het schip zou afgelopen zondag weer in dienst treden. Door de schoorsteenbrand op de werf vorige week werd dit echter uitgesteld. Omdat dit op de werf niet goed genoeg is opgelost, ligt het schip nu in Frederikshavn in noordwest Denemarken. Waarschijnlijk is er isolatiemateriaal beschadigd geraakt, waardoor de rook er niet uitkomt zoals het hoort. Het technische team aan boord onderzoekt of het snel gerepareerd kan worden en dan de dienst morgen in Newcastle opgepakt kan worden. De passagiers voor de afvaart van morgen zijn omgeboekt en DFDS noemt het erg vervelend dat dit gebeurt.

De afvaarten van de King Seaways worden gewoon volgens schema uitgevoerd.

Bronnen: IJmuider Courant, Twitter (DFDS), DFDSTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen