8Feb

Rederij EVT brengt mogelijk nieuw schip in de vaart

8-02-2011 door Redmer van der Meer (admin)

! Zie ook het nieuwsbericht: Nieuw schip voor Rederij EVT lijkt hoax.

Rederij EVT, die sinds 2008 op de route Harlingen – Terschelling vaart, zal eind maart een nieuw schip in de vaart brengen. Het schip, genaamd Spathoek, zal ook auto’s vervoeren en de Stortemelk vervangen.

Het schip vaart nu als Schleswig-Holstein voor WDR op het Duitse wad tussen Dagebüll, Wyk Auf Föhr en Wittdün. WDR heeft een nieuw schip, een zusterschip van de dit jaar opgeleverde Uthlande, besteld om de Schleswig-Holstein te vervangen. Dit schip zal in december 2011 in dienst komen.

Er bestaat twijfel over het feit of EVT het schip daadwerkelijk gekocht heeft, of het schip heeft gecharterd met optie tot koop. Er was eerder ook al twijfel over het aankopen van een schip, de Fjordkongen, welke nog steeds genoemd wordt op evt.nl. Dit schip is tot op de dag van vandaag nog niet in dienst van EVT.

De Spathoek is gebouwd in 1988 en kan 55 auto’s en 975 passagiers meenemen. De naam Spathoek komt van een gebiedje aan de westkant van Terschelling, voorbij het Groene strand. Het schip vaart 12,5 knopen waarmee de overtocht, net zoals met de Stortemelk, 2 uur zal duren. Het schip heeft een vermogen van 1440 kW, iets meer dan het dubbele van de Stortemelk. Wat een kaartje voor de auto gaat kosten is niet bekend, de kosten voor een passagier zullen waarschijnlijk hetzelfde blijven.

Spathoek - Schleswig-holstein

De Schleswig-holstein in Duitsland.

Gegevens Schleswig-holstein
Lengte: 67,85 m.
Breedte: 12,82 m.
Diepgang: 1,95 m.

Aantal passagiers: 975
Aantal auto’s: 55

Bouwjaar: 1988
Vernieuwd: 2002
Bouwwerf: Husumer Schiffswerft GmbH
Motoren: 2 MWM-motoren van 720 kW (1440 kW totaal)
Snelheid: 12,5 knoop

Bronnen: Leeuwarder Courant, Faktaomfartyg, Maritimheute.de, WDR.Tags: , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

5 reacties op “Rederij EVT brengt mogelijk nieuw schip in de vaart”
 1. Cai

  Het is nog geen bevestigte Bron erbij die ook de nieuwe Naam laat vermelden.. ik geloof het niet dat jauw Bronnen goed of te geloofen zijn.. de einige Veerboot die op Moment te koop staat is het Zusterschip der UTHLANDE .. en die is in het haven van Husum opgelegt..

  alles andere hier is praat vanuit de Kombuis..

  Groeten vanuit Duitsland..

  Cai

  Reply
  1. Redmer van der Meer (admin) Post author

   Op Omrop Fryslân heeft Erwin Rob (Een van de directeurs van EVT) het duidelijk over een schip met bouwjaar 1988.
   De naam heb ik inderdaad ook niet bevestigd gezien, maar ik acht de Leeuwarder Courant daarin geloofwaardig.

   Reply
 2. Cai

  Beste Piepe, (of moet ik hier Redmer schrijfen?)

  bedankt vor jauw reaktie. Der LC is inderdaad en geloofwarig Bron, maar enkele Tijd terug heb ik een Mail gestuurt naar de mhr. Rob van EVT.. het is daar ook niet bevestigt, en/of op vraag naar een nieuwe Veerboot geen reaktie terug gekomen.. Ik denk het is een goed gemaakte stuk om “in het gesprek te blijven”. De duitse Veerbootrederij W.D.R. heeft op moment geen koop- of charterkontrakt voor de SCHLESWIG-HOLSTEIN in werk. Bron : Telefoongesprek W.D.R. van vandaag.
  Ik denk wij gaan afwachten..

  groeten Cai

  Reply
  1. Redmer van der Meer (admin) Post author

   Opmerkelijk! Dat zou betekenen dat dit verhaal weer verdacht veel gaat lijken op het verhaal met de Fjordkongen.

   Had de WDR ook geen afspraken over de oude Uthlande? Misschien dat ze dan toch de schepen door elkaar halen? Toch apart dat Erwin Rob het over een schip uit 1988 heeft.

   Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen.

   Reply
   1. Willem JJ Boot

    Cai, LC heeft in de hele zaak EVT klakkeloos hun beweringen gepubliceerd zonder nader onderzoek. Altijd even ergens anders kijken of de LC wel klopt op dit gebied.
    De reactie van WDR is duidelijk: geen charter- of verkoopcontracten en naar mijn ervaring is de WDR altijd correct in hun informatie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen