5Jan

Pride of Bruges (P&O) tijdelijk op route Rotterdam – Hull

5-01-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Sinds vandaag vervangt de Pride of Bruges tijdelijk de Pride of Hull. De Pride of Hull ligt bij Damen Shiprepair in Schiedam voor reparatie. De Pride of Bruges, welke normaal voor P&O Ferries op de route Zeebrugge (BE) – Hull vaart, kwam vanmiddag vlak voor 4 uur aan bij de terminal van P&O Ferries in Rotterdam Europoort, nadat ze rond 12.00 was vertrokken vanuit Zeebrugge.

Terwijl de Pride of Bruges normaal om 21.00 uit Zeebrugge (of Hull) vertrekt, vertrekt ze vandaag vanuit Rotterdam om 21.00. Ze komt morgenochtend om 08.00 aan in Hull, waarna ze morgenavond weer om 21.00 vertrekt uit Hull naar Rotterdam. Ze blijft op deze route varen, samen met de Pride of Rotterdam, tot 13 januari. Dan neemt de Pride of Hull de dienst weer over.

Het zusterschip van de Pride of Bruges, de Pride of York, vaart zolang alleen op de dienst Zeebrugge – Hull. Daardoor is er maar eens in de 2 dagen een afvaart elke kant op. Dit zal nog blijven duren tot aan 5 februari, omdat de Pride of Bruges of Pride of York ook nog naar de werf zal gaan.

Dit zal voor enkele mensen nostalgische gevoelens naar boven brengen, aangezien de Pride of Bruges tussen 1987 en 2001 op de route Rotterdam – Hull ingezet werd onder de naam Norsun, samen met de Pride of York, toen Norsea genaamd. In 2001 en 2002 zijn deze schepen vervangen door de Pride of Rotterdam en – Hull, waarna de Norsun en Norsea op de route Hull – Zeebrugge ingezet zijn.

De capaciteit van de Pride of Bruges is wel iets lager, maar door de rustige periode zal dit geen problemen vormen voor de dienst. Waarschijnlijk zal de iets lagere snelheid van de Pride of Bruges enige vertraging tot gevolg hebben, maar P&O Ferries meldt dit niet expliciet.
Update 6 januari: De Pride of Bruges is keurig om 8.00 aangekomen in Hull.

Bronnen: P&O Ferries (1) (2), Faktaomfartyg (1) (2), Marinetraffic.com.Tags: , , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen