15Jan

DFDS hernoemt en verandert uitstraling schepen

15-01-2011 door Redmer van der Meer (admin)

Nadat DFDS Norfolkline heeft overgenomen is besloten alle schepen dezelfde uitstraling te geven. Dit betekent dat alle schepen een witte opbouw, donkerblauwe romp en een donkerrood onderwaterschip krijgen. Ook de schoorsteen wordt donkerblauw en krijgt een wit DFDS-logo. Op de zijkant van het schip komt DFDS SEAWAYS te staan. Ook veranderen alle namen van de schepen in een naam met het achtervoegsel Seaways.

Voor de schepen op de route IJmuiden-Newcastle betekent dit dat deze King Seaways en Princess Seaways komen te heten. Dit zijn nu de King of Scandinavia en de Princess of Norway. Ook zij krijgen een blauwe romp. Hoe het schip er precies uit komt te zien is niet helemaal bekend. Ze krijgen in ieder geval de donkerblauwe romp en de nieuwe schoorsteen. Of de blauwe banden bij de ramen van het achterschip ook verdwijnen, is niet bekend. Bij dit bericht ziet u een artist impression (bewerking van een foto hoe de King Seaways er uit zou kunnen komen te zien).

De King of Scandinavia zal vanaf maandag onder handen genomen worden. Ze zal dan twee weken naar de werf gaan, waarschijnlijk in Denemarken. De laatste afvaart hiervoor is vanavond vanuit Newcastle. De komende twee weken zal de Princess of Norway de dienst verzorgen, waardoor er maar eens in de twee dagen een afvaart is. De Princess of Norway heeft zaterdag 5 februari haar laatste afvaart, Newcastle – IJmuiden. Ook de Princess zal dan twee weken naar de werf gaan. Na de werfbeurten zullen de schepen terugkeren als King Seaways en Princess Seaways.

Alle schepen van DFDS op alle routes, zowel vracht- als passagiersroutes, zullen onder handen genomen worden tijdens de geplande dokbeurten. Er is voor een nieuwe uitstraling gekozen om moderner over te komen en eenheid in de naam van de rederij te brengen. De keus is op blauw gevallen, omdat dit de schepen een klassieke maritieme uitstraling geeft. Ook de schoorsteen wordt in het blauw geschilderd, omdat dit het witte logo mooi uit laat komen. Enkele schepen zijn al in de nieuwe uitstraling in de vaart, zoals de Scotia Seaways, Lagan Seaways en de Primula Seaways.

UPDATE 18-1-2010
Gisteravond is de King of Scandinavia gearriveerd bij de werf bij Odense in Denemarken na een reis van circa 33 uren vanuit IJmuiden. Aan een ander schip van DFDS te zien, worden de blauwe banden ook weggehaald. De Artist impression is ge-update, de oude is hier nog te zien.

Op deze webcam kun je het schip zien liggen op de werf in Denemarken. Helaas is het schip met deze webcam aan boord verplaatst. Hopelijk komt de King Seaways zaterdag weer in beeld.

King of Scandinavia

King of Scandinavia in het uiterlijk zoals deze nu vaart. (Foto: Christiaan Kruizinga - www.ccscheepvaart.nl)

King Seaways (Artist impression new livery)

Artist impression van de King Seaways. Zo zou het schip er uit kunnen komen te zien na de werfbeurt deze maand.

Bron: DFDS, Eigen redactie.
Foto: Christiaan Kruizinga (ccscheepvaart.nl)Tags: , , , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

2 reacties op “DFDS hernoemt en verandert uitstraling schepen”
  1. Redmer

    Waarschijnlijk gaan de blauwe banden er ook af. Bij de Crown Seaways zijn inmiddels ook de blauwe banden weggehaald.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen