2Sep

Vertragingen veerboten Doeksen door werkzaamheden

2-09-2010 door Redmer van der Meer (admin)

Door uitgelopen werkzaamheden en drukte vanwege festivals op zowel Vlieland als Terschelling, kunnen de veerboten van en naar Vlieland en Terschelling dit weekend vertraging oplopen.

Rijkswaterstaat was bezig met het opknappen van de verzakte damwand van de aanlegsteiger voor de veerboten naar Vlieland en van EVT. Rijkswaterstaat had in overleg met de rederijen beloofd dat beide aanlegsteigers dit weekend gebruikt konden worden, in verband met de voorspelde grote drukte. Helaas zijn er onvoorziene omstandigheden geweest, waardoor Rijkswaterstaat niet op tijd de aanlegsteiger beschikbaar heeft kunnen maken.

De grote drukte komt door twee festivals. Op Vlieland is dit weekend de 2e editie van het festival Into The Great Wide Open. Hiervoor zijn ca. 6000 kaarten van verkocht. Op Terschelling is dit weekend voor de 22e keer het Rock&Rollstreet. Door deze festivals zet Rederij Doeksen extra boten in. Helaas moeten alle veerdiensten nu van dezelfde aanlegsteiger gebruik maken. Er varen tot wel 9 veerdiensten per dag heen en weer. Daarnaast heeft EVT nog 1 of 2 afvaarten per dag.

Rederij Doeksen verwacht dat de volgende veerdiensten een vertraging van 15-20 minuten op kunnen lopen:

Vr 3 sep Terschelling-Harlingen, vertrek 7.00 uur
Vr 3 sep Vlieland-Harlingen, vertrek 13.15 uur
Za 4 sep Terschelling-Harlingen, vertrek 7.00 uur
Zo 5 sep Terschelling-Harlingen, vertrek 7.00 uur
Ma 6 sep Terschelling-Harlingen, vertrek 7.00 uur

Rederij Doeksen sluit echter niet uit dat andere afvaarten ook vertraging op kunnen lopen.

Door het festival op Vlieland is het dit jaar ook voor het eerst dat er op 1 dag 5 veerdiensten van het eiland vertrekken. Normaal zijn dit er 3, om 7.00, 11.45 en om 16.45. Dit jaar gat de Midsland extra om 18.00 en de Vlieland gaat nogmaals om 20.45. Per veerdienst kunnen er ca. 900 mensen mee. Daarnaast gaat er om 17.00, 19.00 en 20.30 nog een extra sneldienst, welke per afvaart 312 of 415 mensen mee kan nemen. Hiermee is dit de drukste dag in het jaar voor de dienst naar Vlieland.

Bron: Rederij DoeksenTags: , , ,

Navigatie

Zie ook:

.

Reacties

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Delen